Arne-Roger Jensen er død

En av mine beste sjakkvenner, Arne-Roger Jensen, er gått bort kun 47
år gammel. Han gikk bort mens han satt og så på Kongen av sjakk som
ble sendt på NRK søndag. Arne-Roger var en av de store personlighetene i
sjakkmiljøet i Østfold.I en årrekke var han en av ildsjelene i miljøet i
Sarpsborg og Fredriksstad der han var bimedlem. Jeg var ofte innom
sjakkbloggen hans, Jensenfilene, der han skrev om store og små
sjakkbegivenheter i de to østfoldklubbene. Hans siste store triumf ble
seieren i Østfoldmesterskapet i Moss i februar. Han var også veldig stolt
av seieren mot IM Frode Elsness i starten av 1990-tallet. Utallige var
klubbturneringene han vant i Sarpsborg. Han vil bli husket som et menneske
som brydde seg om andre, og gjorde sitt til at atmosfæren i sjakklubben i
Sarpsborg var veldig god.Takk for at jeg bli kjent med deg. Hvil i fred!
(Bildet viser Arne-Roger (t.h.) i kamp med Karl Mosbye under det nylig
avsluttede Østfoldmesterskapet i lynsjakk i Sarpsborg i midten av november).

31 kommentarer
  1. En sørgelig og nærmest utrolig melding. Arne Roger var en fargerik og sterk personlighet, både ved brettet og ellers. Og han skulle så gjerne hatt mange gode år foran seg! Dette var trist.

  2. Ja, jeg hadde sett for meg mange gode samtaler på gangen i Sangerhuset også i årene fremover, Helge! Og lagkampene i Sarpsborg hadde en særegen stemning. Jeg husker godt da Arne-Roger i sesongen 2000-2001 og i 2002-03 hadde hengt opp computeranalyser av lagpartier og klubbpartier på veggen. Det var høydepunkter i uka! Han visste så mye om så mange ulike temaer og hadde mange veldig interessante tanker. Han vil bli dypt savnet i sjakkmiljøet i Østfold.Sjakk var en stor del av livet hans. Vi får leve med minnene. Han vil aldri bli glemt.

  3. Det var med sorg og sjokk jeg mottok budskapet om Arne-Rogers bortgang på spillekveld i Fredrikstad i dag. Arne-Roger satte virkelig preg på sjakkmiljøene i Sarpsborg og Fredrikstad med sitt engasjement, sine morsomme kommentarer og alt arbeidet han la ned på hjemmesiden sin. En flott person som virkelig vil bli savnet.

  4. Særdeles trist dag dette.Arne-Roger vil bli dypt savnet i sjakkmiljø.Han hadde alltid en kommentar og gode analyser.Flott hjemmeside for oss sjakk interesserte.Hvil i fred.

  5. Det var en sjokkartet og sørgelig melding som kom på spillekvelden i Fredrikstad.
   Som turneringsleder i FSS hadde jeg av og til et noe konfliktfylt forhold til Arne-Roger.
   Han kunne til tider være hard i sine irettesettelser. Men selvfølgelig, det var skjerpende. Og bakom lå likevel alltid det godartede og vennlige smilet, og humoren, på lur.
   Hans lynraske analyser av ulike stillinger på brettet var briljante.
   Arne-Roger markerte seg i sjakkmiljøet. Nå er det bare stille. Trist.

  6. Jeg ble kjent med Arne-Roger gjennom sjakkmiljøet i Fredrikstad på bakgrunn av flere felles interesser. Spesifikt data, film, sjakk og serier. Vi ble med tiden bedre kjent og endte opp som venner og har hatt mange hysterisk festlige samtaler og det som hører vennskap til. Han kommer til å leve videre i minnet mitt som den reale og ærlige personen han var.
   Ønsker deg lykke til videre på veien kompis, så sees vi da tiden engang tar meg igjen. Med vennlig hilsen JB.

  7. Dette var leitt.
   .Omtrent ved samtlige lynturneringer i Sarpsborg hvor jeg har deltatt, var også Arne-Roger å se, og han pleide å plassere seg blant de beste.
   Et stort tap for klubben, og for dem som lærte ham å kjenne.

  8. Dett var en særdeles trist melding som ble annonsert under FSS klubbmesterskap i hurtigsjakk i går kveld. Arne-Roger Jensen er død. Han ble. bare 47 år gammel
   At den vitale Arne-Roger ikke lenger kommer i klubben er nesten ufattelig. Vi får ikke lenger gleden av hans utmerkete analyser og fine strategiske betraktninger.
   Jeg ble kjent med Arne-Roger i 2001da han var en av turneringslederne ved det nordiske mesterskapet for seniorer i Fredrikstad. Siden den gang har vi hatt utallige diskusjoner om stillinger, åpningsteori, sluttspill, reglementer og sjakkpolitikk. Arne-Roger var en sterk spiller og hadde store kunnskaper om alle deler av sjakk. For meg var han en god sjakkvenn som jeg lenge vil savne.
   Per Ofstad

  9. Det var veldig trist å høre. Er passiv for tida, så det er et år siden sist vi møttes. Det ble da uventet nok det siste møtet her på jord. Har kjent Arne siden ungdomsåra, vi er samme årgang. Spilte mye sammen i og for Sarpsborg for 10-15 år sida. Sterk og meningsbærende, og kunne erte på seg en staur, men oftest med glimt i øyet. Hadde et usedvanlig talent for sjakk, og kunne glatt nådd en internasjonal tittel med mer aktivitet utafor Østfold. Dine prestasjoner i klubb og fylke blir stående for ettertiden. Hvil i fred, Arne-Roger. Fra Ragnar

  10. Jeg sørger over en god kamerat som er gått bort så altfor, altfor tidlig. Arne-Roger etterlater seg et stort tomrom i Østfold-sjakken, der han ruvet i mange år som en av de beste spillerne og uten tvil blant de mest markante personlighetene gjennom tidene. Vi hadde mange diskusjoner på tampen av sjakkveldene i Sangerhuset, sammen med flere av de andre trofaste sjakksjelene i klubben, og Arne-Roger hevdet sine meninger sterkt og høylydt – men med et smil eller en vidt oppslått latter på lur. Ble man for selvhøytidelig, enten om sjakk eller andre temaer, var Arne-Roger raskt på pletten og formidlet jordkontakt.Som sjakkspiller var han meg stort sett overlegen, og jeg har lært mye av hans innsikter og analyser av partiene. Han gjorde en viktig og stor jobb for Østfold-sjakken gjennom mange år med sin nettside, som det ble en daglig rutine å kikke innom. Det blir stille etter deg, Arne-Roger. Hvil i fred, gode venn.

  11. Det er fryktelig trist å høre at Arne-Roger gikk bort så alt for tidlig. Takk til Joachim for fine minneord. Selv kjente jeg ham gjennom mer enn 30 år og vi spilte utallige lagkamper sammen. Han var bærebjelken i seriesjakklagene og er trolig den som har stilt opp oftest, sist mot Drammen for bare en måned siden. Han var alltid svært engasjert i sjakken og hadde kjappe og bestemte analyser av partiene vi spilte, til både glede og irritasjon, men alltid gjort med glimt i øyet. Han la ned et stort arbeid med Jensenfilene. Den nettsiden har vært et høydepunkt å følge med på, med gode partianalyser og bilder fra ulike turneringer. Hvil i fred kjære venn, det blir et stort tomrom etter deg.

  12. Jeg vil takke dere alle for bidragene her.Det siste døgnet har vært tøft etter at jeg fikk telefonen fra Ole. Det ble ikke mange timers søvn i natt. At ikke Arne-Roger mer ska være i Sangerhuset når man kommer til en hyggelig sjakkveld med gode venner. Nei, det er helt uvirkelig. Det vil nok ikke synke inn på en stund. Jeg synes dere alle har på deres svært personlige vis har tegnet deres bilder av Arne-Roger. Det er jeg dere veldig takknemlige for.Som Øivind så korrekt sier, var Arne-Roger bærebjelken i Sarpelaget, men selvfølgelig sammen med deg, Øivind. En mer oppofrende innsats som du og Arne-Roger har lagt ned for laget skal man lete lenge etter. Takk for det. Og håper på fine kamper med deg, Øivind, og de andre på laget utover sesongen. Det blir unektelig tomt uten Arne-Roger i lokalet, men tror han hadde villet at vi skulle holde det gående videre som før.

  13. Jeg var så heldig å få spilt et parti med deg på gangen, da jeg mener det er morsomt å spille mot noen som er bedre enn seg. Som fersk FSS medlem syns jeg det var stort når jeg greide å slå ut dronninga de, og du svarte med “… Der ja..,” som at det var i taktikken din under dette partiet. For så til slutt å danse rundt med springer og løper og selvfølgelig til slutt sjakk matt. Jeg kjente deg ikke personlig men du var en man la merke til med tanke på dine meninger ang forskjellig sjakkscenariorer.
   Hvil i fred.

  14. Hei
   Jeg var jo tidligere medlem i Sarpsborg sjakklubb, og jeg fulgte mye med på jensenfilene,net. Veldig plutselig og trist var dette. Kondolerer…

  15. Dette var trist å høre,Arne-Roger var som flere av dere skriver “en bærebjelke i sjakken i Sarpsborg” han vil bli savnet i sjakkmiljøet i hele Østfold.
   Hvil i fred Arne-Roger.
   Hilsen Stian,Elisabeth og Gunvald Johansen

  16. Dette var trist, har kjent Arne Roger sen 1984 da jag gick med i FSS første gang.
   Vi har hatt mange bra partier gjennom åren.
   Jag ser på hans hemsida fortsatt og det har ikke godt opp for mig enda att han er borte.
   Håper i fremtiden noen setter opp en tunering til
   hans minne!!!
   R.I.P. Arne Roger

  17. Dette var trist og kom som ett sjokk. Ble kjent med Arne Roger i 1984 når jeg meldte meg inn i FSS.Vi hadde masse fine turer rundt omkring i norges land på forskjellige Grand Prix-turneringer på den tiden. Var aldri ett kjedelig øyeblikk sammen med Arne Roger,han hadde meninger om det meste og de stod han for.
   Hvil i fred Arne Roger.

  18. Sitter her å leser mange fine ord om min bror Arne-Roger. Blir helt rørt og har ikke helt tatt innover meg hva han har betydd for Sjakk miljøet. For meg har han vært en utrolig snill bror, og ja jeg vet han har lagt ned myyyye tid og engasjemang i sjakken men ikke tenkt over hva dette har betydd for andre. Tåren rant over når jeg leser at det muligens blir en Arne-Rogers minneturnering. Det tror jeg han ville satt stor pris på! Det er helt ubegriplig at min bror har gått bort.
   Hvil i fred kjære bror.

  19. Hanne Holmen: Arne-Roger var en ener innenfor sjakken. Han var ekte i alt det han gjorde.Og jeg vil si at han kunne enormt mye og lærte meg masse i de cirka 20 årene jeg kjente ham.Han kunne nådd veldig langt innen sjakken, men han virket fornøyd med å være en av de beste i Østfold.Vi hadde våre diskusjoner gjennom årene, men han hadde evnen til å le og finne artige poenger. Nettopp samtalene med ham var en viktig grunn til at jeg gledet meg til å komme på sjakken i Sangerhuset. Han gjorde sjakkveldene til noe spesielt. Det tror jeg at jeg har veldig mange med meg i. Din bror var en ener!

  20. Han var en veldig positiv person. Jeg er glad for at jeg hadde muligheten å møte han. Nyheten om dødsfallet av Roger var sårende. Vi kondolerer til alle som er nære Roger.

  21. Veldig trist å høre og samtidig litt av et sjokk. Fint gjort av familien hans å samle inn penger til klubben.

  22. Det kom som et sjokk da jeg bladde gjennom SA i går og så dødsannonsen i SA i går, helt uvirkelig og så trist. Selv kjente jeg Arne-Roger gjennom mange år i sjakkmiljøet i Sarpsborg, helt fra vi var ungutter. Det må da være en 30 år siden. Da var vi omtrent jevngode, men det tok ikke lang tid før han ble klubbens ener. Han var alltid tilstede, og hadde et utrolig engasjement. Alltid blid og hyggelig. Han drev også Jensenfilene, som jeg fulgte med på. Jeg har ikke spilt aktivt i klubben de siste 10-15 årene, men som regel besøkt klubben et par ganger i året. Jeg gledet meg til avslutningen nå fredag før jul, og å slå av en prat med blant annet Arne-Roger.
   Hvil i fred Arne-Roger, du døde så alt for tidlig.
   Mine kondolanser til familien.

  23. Først i kveld (onsdag) har jeg sett meldingen om Arne Rogers død. Dette er en uendelig trist melding å få. Det siste året har jeg vært ute fra sjakken, men før det har jeg fulgt – og fulgt med Arne Roger fra han som ung gutt kom til klubben. Gradvis utviklet han seg til å bli det som dere alle beskriver: en “bærebjelke” innen sjakklubben. Lojaliteten viste seg best i innsatsen for å holde lagsjakken oppe (sammen med Øivind og flere). På hvert eneste årsmøte prøvde vi blant annet å gi ham ros for den flotte sjakksiden – stor betydning for klubben vår.
   En umåtelig trist melding!
   Fred over Arne Rogers minne.
   Tormod Rangøy

  24. Tusen takk igjenn for flotte ord og kondolasjoner. Det har vært noen tøffe dager etter sjokket over at min brors bortgang. Da har det vært fint å lese så mye fint om han og at han vil bli husket i sjakkmiljø. Det blir nok en tøff dag i morgen, når vi følge han på hans siste ferd.
   Hanne Holmen

  25. Kom som et sjokk på meg også og høre at Østfold sjakkens sjel har gått bort. Jeg er tidligere medlem av SSK og husker godt åssen jeg ble tatt godt imot bla av Arne Roger. Han var en ener innen spill og analyse for meg, og ikke minst den store personligheten og engasjementet hans.
   Hvil i fred Arne Roger.

  26. Det var med stort sjokk at jeg fant ut at Arne Roger har gått bort. Selv var jeg aktiv i Fredrikstad sjakklubb i perioden 2000- 2007 da jeg bodde i byen. Jeg har siden spilt noen ganger med Arne Roger på ICC. Jeg har siden holdt meg oppdatert på hva som har skjedd i sjakkmiljøet i Østfold gjennom jensenfilene. Arne Roger er en av fargeklattene i sjakkmiljøet som jeg aldri vil glemme, med sin skarpe, men humoristiske tunge, var onsdags kveldene noe jeg alltid så frem til. Hvil i fred, kjære Arne Roger!

  27. Amoxicillin And Std’S Levitra Prix En Officine Generique Du Cialis En Pharmacie [url=http://oc-35.com]generic propecia[/url] Amoxicillin For Sinus Infection

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg