London Chess Classics:Magnus innleder mot Howell

GM Magnus Carlsen innleder London Chess Classics
med hvit mot GM David Howell. Det blir også hvit mot
Nakamura som Magnus jo slo i siste runde i Tal
Memorial nylig. Magnus sine tøffeste oppgjør blir trolig
svart mot Aronian og svart mot Anand. Magnus avslutter
med svart mot tidligere VM-kandidat, GM Nigel Short.
Turneringen starter lørdag kl.15 og det blir live på
hjemmesiden. Les mer om oppsettet hos TWIC.
Jeg kommer tilbake med jevnlige rapporter fra turneringen.
Foto:www.russiachess.org

12 kommentarer
  1. Nei, Åsmund han vant nok ikke som svart i en c3-sicilianer i fjor. Han skulle vunnet med svart i en c3-sicilianer, men misset en klar vinst etter 1.tidskontroll. Magnus vant i fjor som svart i en Najdorf (6.h3) – Fischer-varianten – mot Howell.

  2. Altså for to år siden Magnus skulle vunnet som svart mot en c3-sicilianer. Tror ikke det kom godt nok frem.

  3. Howell og McShane er ikke så enkel match som mange gjerne tror. Remisen mot Howell kom i 2009 da Magnus var i en sinnsyk form. Og han ble vel klistra av McShane for ikke så altfor lenge siden? Ble vel klistra av Adams også?
   Vet det er mange som tror disse blir listefyll i turneringen, men det er langt unna sannheten. Tror jeg 🙂

  4. Hei Bengt-Arne! Det stemmer mye av det du sier. Mc Shane utspilte Magnus i fjor, så Magnus er nok ganske tent på revansj. Howell er en sliter som sikkert er mer enn happy med remis mot Magnus. Han burde greid remisen i fjor, men kollapset stygt etter tidskontrollen i en stilling der han normalt burde greid remisen.Adams beseiret Magnus i sjakk-OL da Magnus eksperimenterte med Norsk eller Nordsjø-forsvar (1.e4 g6 2.d4 Sf6?! 3.e5 Sh5).
   Magnus kom greit ut av åpningen, men feilet ut i midtspillet og Micky fikk avslutte i den helt
   store stil. Vi skal nok være veldig godt fornøyd hvis Magnus henger med i toppen. For meg personlig ville en hvitseier mot Kramnik i russisk rage ganske høyt. Gjerne også svartseire mot Anand og Aronian. Både mot Aronian og Anand er det lenge siden siste seier i langsjakk.

  5. Mulig jeg husker feil, men ble han ikke klistret av McShane i år? I Tata? Eller var det i OL i fjor?

  6. Hmm.. Det var kanskje i fjorårets London turnering det skjedde?
   Turneringene går i surr for meg.
   Seier mot Kramnik og Nakamura henger høyest for meg. De har begge vært så kjepphøye i uttalelsene om Magnus. Syns hvertfall det var stygt gjort av Kramnik å være så hovmodig mot Magnus, med tanke på at Magnus gikk ut offentlig og ga sin støtte til Kramnik i toiletgate-episoden.

  7. Det var nok i fjor det skjedde ja. Magnus prøvde seg med et originalt springerutfall (Se5)
   og ble siden presset hardt bakover. Mc Shane spilte et riktig bra parti og benyttet sjanser når Magnus ikke hadde sin beste dag. Kramnik har ved flere anledninger oppført seg tvilsomt.
   Mistet litt av sympatien for ham som han vant i forbindelse med matchen mot Topalov.

  8. Magnus har vel bursdag i dag 🙂 Hvilket Magnus parti har imponert deg mest? Jeg tror mitt favorittparti var da han klistret Wang Yue i et utrulig sluttspill i Nanjing 2009. Husker du det? Med to springere i action.

  9. Husker det partiet. Jeg har ellers latt meg imponere mye av Magnus i perioden 2003-2004 da han spilte mange flotte partier med Trompovsky. I Dubai 2004 leverte han et flott angrepsparti mot GM Evgeny Vladimirov som var en av Kasparovs sekundanter under VM-matchen mot Karpov i 1986. Han led en urettferdig skjebne da han fikk sparken etter tre tap på rad av Kasparov. Kasparov mistenkte – uten bevis – at Vladimirov var spion for Karpov-leiren. Kasparov søkte ofte årsaken for egne tap utenfor seg selv. Senere har Vladimirov trent Parimarjan Negi og det indiske og kasakstanske landslaget i sjakk. Han var vært ganske passiv de siste to år, men var oppe på over 2600 i 2009.

  10. Stemmer ja. I 2009 spilte Magnus remis mot Howell. Han fant dessverre ikke 52.. Ta2 som vant forsert. Han ville vunnet g4-vonden og så f5-springeren med sjakk til slutt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg