Dagens spiller: Ole Morten Persen

Dagens spiller i portrettet er Ole Morten Persen fra Modum SK. Den
sympatiske pedagogen med røtter i Nord-Norge er en av de mest
aktive sjakkdebattantene for tiden. Ole Morten er samtidig en bra spiller
som senest under NM for klubblag på Fagernes i oktober hentet hjem
fine skalper da han beseiret to såpass sterke spillere som Sylvia
Johnsen og Johannes Haug. Med 3,5 av 6 gjorde Persen en ratingprest-
asjon langt over sin egen rating på cirka 1600. Ole Morten har en fin
posisjonsfølelse og har blant annet katalansk på repertoaret. Vi skal kikke
på partiet mot Johannes Haug fra Nordstrand. Persen utnytter en bukk
fra sin høyere ratede motstander til å sikre seg en ny skalp. Vi kommer
helt sikkert til å høre mer fra den kunnskapsrike lederen i Modum SK som
de siste årene har vært en dominerende spiller i Buskerud-klubben med
seks klubbmesterskapstitler i perioden fra 2004-2010!

  1. Åja for nå har Ole Morten selv uttalt at han ikke er formelt utdannet pedagog i alle fall..

  2. Jeg beklaget til Persen i eget kommentarfelt *blush*. Virkelig ikke meningen å spekulere i hva folk driver med, men han har vært så delaktiv hos meg i lang tid at jeg selvsagt føler at jeg kjenner mannen. De små dryppene han har kommet med har satt han i pedagog-samlesekken. Men det var visst feil ja.
   Uansett så er det fint med sånne spillerprofiler med bilde og sånn. Så blir inntrykket av hverandre mer reelt.

  3. Nei, ikke så tett dekning som under Tal Memorial. Det var et eksperiment. Jeg får se hva jeg får tid til – får jeg tid blir det bra dekning under London.
   Planen er da å skrive mer “klassisk Sjakkfantomet” .- altså med partianalyser + diagrammer. Det er morsomst – og da må analysene komme i ettertid.
   Lykke til videre på bloggen!

  4. Takk for hyggelig omtale, Joachim. Jeg hadde definitivt veldig god glid på Fagernes, og det bidro til det overraskende gode resultatet. Partiet var ikke mitt beste, til det var idéen med b4 for spekulativ. Jeg visste forøvrig at b3 var teori, men disse unge spillerne er jo så teoristerke, så jeg ønsket å tvinge han til å tenke selv. Utførelsen var ikke perfekt, men resultatet ble jo godt, og til syvende og sist er det det som teller.
   Litt pussig at jeg blir antatt å være pedagogisk utdannet. Jeg ser nemlig på meg selv som ganske svak pedagogisk, i hvert fall relativt sett. Men jeg innbiller meg at jeg har en bred kunnskapsbase og er i stand til å trekke endel riktige slutninger ut i fra det, og siden jeg er påpasselig med å kle det inn i nogenlunde korrekt språkdrakt, så forstår jeg at det kan fremstå sånn.
   Ps! Jeg fikk en feilmelding i Explorer når jeg skulle inn på bloggen, og måtte installere Google Chrome for å komme inn. Er det noen spesiell grunn til det?

  5. Takk for tilbakemeldingen, Ole Morten! Hatt litt trøbbel med å komme inn på bloggen selv på jobb de siste dagene. Vet ikke helt hva som skjer.Pedagogikkinfoen hentet jeg fra Svens blogg, Skal korrigere det etter hvert.

  6. Ja, jeg skjønte at det var der du hadde hentet den infoen fra. Mange av diskusjonene jeg har hatt med Sven har jo også berørt områder innen pedagogikk og læring. Så den koblingen er nok ikke så underlig. Men noen utdannelse som pedagog har jeg altså ikke. Nå skal det sies at det ikke er det verste man kan bli tillagt av egenskaper/ferdigheter, så det tar jeg faktisk bare som et kompliment.

  7. Angående problemer med å komme inn på bloggen med Explorer så har jeg opplevd det samme og funnet løsningen:
   Skift nettleser! Explorer er veldig ømfintlig på feil i html-koden her hos blogg.no – mens andre er bedre og laster også raskere. Årsaken til problemet er altså grisete html-kode som alle får fra tid til annen. Jeg skal sende deg en mail Joachim med oppskrift på hvordan det kan løses. Alle som blogger på blogg.no har hatt det problemet tror jeg 🙂
   Selv ble jeg utestengt fra egen blogg i sikkert 9 timer under ACC 2009 i en av rundene – uten at noen egentlig visste at problemet nettopp var grisete html-kode som gjorde at passordkontrollen gikk amok. Måtte snakke med sjefen sjøl som forklarte meg alt og vips – var jeg inne.
   Folk trodde vel at at jeg ikke klarte å levere varene dengang – for fikk noen sinte mail fra folk som savnet oppdatering samme kveld – og ikke dagen etter slik det ble denne ene dagen!
   Keep up the good work Joachim!

  8. Takk for den infoen, Sven. Vært litt trøblete noen dager.
   Men ser bedre ut i dag.
   Hilsen Joachim

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg