Pearl Springs: Magnus med kampremis

GM Magnus Carlsen (t.v.) måtte jobbe for remisen i et tårnsluttspill mot
GM Vugar Gashimov i 4.runde i Nanjing.På bildet ser vi Magnus i 1.runde
mot den franske GM Etienne Bacrot som har storspilt etter tapet mot Magnus.
I dag beseiret han selveste Anand! I rundens tredje parti ble det remis mellom
Topalov og Wang. Etter fire runde leder Magnus med 3 poeng, halvpoenget før
Bacrot med Anand på tredjeplass med 2 poeng. Søndag kl.8.30 møter Magnus
Topalov med hvit i 5.runde. Følg partien live på hjemmesiden til arrangøren eller
hos ChessBomb.
Foto.arrangøren

4 kommentarer
  1. Herregud kor gla æ ble da han klarte å styre inn den remisen… Puh for et kjør!!! Deep Rybka 4 va på over +1,5 … Utrulig at han klare å snu sånne parti.. Og det e ikke første gang han gjør det. Remisen mot Nakamura (trur det va i London) va likedan. Mene å huske at det var en litt spesiell åpning Naka kjørte: 1.e4 e5 2.Sf3 Sc6 3.Lb5 a6 4.La4 Sf6 5.Lxc6!? Vet ikke om den varianten e spesiell, eller om det bare e meg som syns det.. Vet ikke koffer han gjorde det heller.. Koffer tok han ikke springeren på fjerde trekk heller? Va det pga at han ville unngå bonde til f6 som e ansett for å være et sterkt trekk i spansk bytte? Eller va det rett og slett for å få Magnus litt ut av fatning?
   Vet du kas ratingprestasjon Magnus har til nu i Nanjing? 3/4 poeng i det der selskapet e nødd å gje høy prestasjon. Men kan prestasjonen etter 4 runder nu sammenlignes med prestasjonen etter 4 runda i fjor? Har du kontroll på disse fakta? Hvis ikke, så treng du ikke sjekke opp 😉
   Foresten så e det en ting sjakkfantomet skrev som fikk meg til å undres.. Den materielle verdien sjakkfantomet ga offiseran va nytt for meg.. Går ut fra han mene springer og løper da han skrev at offiserene er verdt 3,5 poeng.. Men uansett.. Stemmer dette?? Æ har bestandig trudd det va 3 poeng for springer og løper.. Eller helt helt egentlig har æ trudd springer va 2,85 poeng og løper va 3,15 poeng; i utgangspunktet.. Og stemmer det at tårnene e verdt 5,5 poeng?? Så to tårn e like mye verdt som 1 dronning og 2 bønder?? Alt det her e totalt nytt for meg!! Æ har bestandig behandla tårnan med 5 i verdi og ikke 5,5…
   God helg Joachim 🙂 Flott portrett du lagde av Eirik Nymo 🙂

  2. Hei Bengt!
   Jeg hadde også en vurdering av lette offiserer til 3 og tårn til 5 og dame til cirka 10. Men mulig det er flere skalaer her. Jeg tror også det var merget viktig å hanke inn halvpoenget i dag. Gashimov er en av dem Magnus har slitt mot før.Gashimov knuste Magnus i Melody Amber i mars. Derfor var denne remisen så viktig. Nå kan Magnus gå Topa i møte med god selvtillit. Jeg tror Magnus vinner i morgen!Hyggelig du likte portrettet av Eirik:)
   Ha en fin kveld! Det blir spennende i morgen!

  3. Helt enig i det du skriver om møtet med Topa. Magnus har et psykologisk tak på “svinet” 🙂 Trur æ… Men det med materiell-fordelinga har æ løst å finne et fasit-svar på! Og det vil æ finne fort 🙂 Æ vil vite om mine tre lette offiserer er verdt 1,5 poeng mer enn motstanderens dame … Sånne ting er viktig å vite med sikkerhet 😉 Joachim: Kan du være så snill å finne ut den materielle verdien til samtlige brikker med sikkerhet?? -Æ må vite!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg