Dagens spiller: Pål Røyset

Dagens spiller er Pål Røyset. Pål er en av de beste spillerne Nord-Norge noensinne har fostret. Han har vunnet NNM 7 ganger og er alltid med der opp i toppen. Det siste året har han spilt meget godt, sist med seier i Harstad Open. Jeg hadde gleden av å bli kjent med Pål gjennom mitt opphold i Nord-Norge fra 2003-2008. Der traff jeg Pål hyppig på turneringer og vi bodde sammen ved flere anledninger, f.eks. i Harstad, Tromsø og Alta. Det er alltid hyggelig å være i lag med denne trivelige gentlemannnen.Jeg ser frem til å følge Påls videre sjakkarriere. I helgen spiller han Tromsøsjakken og etter to runder leder han med full pott.

Dagens parti er hentet fra siste runde i NNM. Før siste runde ledet kometen Benjamin Arvola med et halvt poeng på Pål. Det betydde at Pål måtte vinne for å ta et nytt NNM. Etter en jevn åpning gikk Benjamin feil med 25.-Dh6? Etter 25.-De6! hadde Benjamin holdt balansen. Pål kunne avgjort partiet med 28.Lxh7+ da angrepet slår gjennom. Den siste tabben til Benjamin i partiet er 32.-Txf6?. Etter 32.-Dxf6 kunne han kjempet videre. På slutten vant Pål greit med offiser over .

Pål Røyset (til venstre) under partiet mot GM Bartosz Socko fra Arctic Chess Challenge i sommer.

5 kommentarer
  1. Absolutt!
   Pål er en virkelig kjernekar med en meget underfundig humor. Han er alltid behagelig og godt selskap.
   Mvh
   Zarathustra

  2. Jeg syns det var veldig hyggelig å være innom sida di. Den bygger på hovedprinsippet for sjakk, at det er et spill der vi hygger oss enten vi vinner eller taper, men at vi tross alt har respekt og er glade i dem som slår oss til og med GRUNDIG. Hehe!
   Mvh.
   evig nummer 2 eller lavere!

  3. Jeg syns det var veldig hyggelig å være innom sida di. Den bygger på hovedprinsippet for sjakk, at det er et spill der vi hygger oss enten vi vinner eller taper, men at vi tross alt har respekt og er glade i dem som slår oss til og med GRUNDIG. Hehe! Syns ogaå du er en ubotelig hyggelig kar!
   Mvh.
   evig nummer 2 eller lavere!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg