Dagens spiller: Paul Johansen

Dagens spiller er Moss SKs klubbleder Paul Johansen. Paul er en farverik sjakkspiller som er kompromissløs ved brettet. Det begynner å bli en mannsalder siden Paul kom inn i Moss Schakklub. Han var aktiv fra rundt 1970. Fremgangen kom fort og 1975 slo han den sveitsiske IM Ernö Gereben på Gausdal. Paul holdt koken i årene fremover og spilte masse rundt om på Østlandet.Paul var og med på det beryktede Mosse-laget som i 1979 tok sølv etter Akademisk i lag-NM.
På 80-tallet meldte han seg inn i klubben Tao og var der til rundt 1990. I de senere år har Paul vært meget aktiv i sjakklivet i Moss og har vunnet mange klubbmesterskap og høstturneringer.I 2001 vant han klasse 1 under NM i Kristiansund etter en fantastisk avslutning der han såvidt snek seg foran ASKOs ratingguru Hans Arild Runde. I tillegg må han få mye av æren for at Moss SK vant Eliterserien i sjakk 2009. Uten Pauls enorme evne til å knytte kontakter og pleie disse, hadde Moss SK neppe vært en klubb helt i Norgestoppen.

I dagens parti får vi se Paul slå den sterke OSS-spilleren Andreas Moen. Partiet ble spilt på Gausdal i 2002 under Gausdal Troll Masters. Paul fikk en fordel som hvit i Trompovsky som han mistet i tidsnøden. Men han fortsatte å krige og greide til slutt å vinne partiet. Et typisk parti for Pauls enorme kampvilje ved brettet.

paulmg34621

Paul Johansen vant ØM i 2008. Foto: Bjørn Berg-Johansen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg